Beweeg

Ontspannen, met of zonder in te spannen
Blijf gerust de hele dag liggen naast het zwembad. Ligstoelen genoeg. Adem de zuivere lucht in die de natuur je hier geeft. En trek af en toe eens een baantje. Ontspan je je liever terwijl je je inspant? Ontdek de Berry te voet, op de fiets of in het zadel.

Tinten groen tijdens een wandeling in Vicq-Exemplet

 

Wandelen in holle wegen en bossen
Voor een fikse wandeling trek je gewoon de poort achter je dicht. Je wandelt urenlang tussen de hagen, op aarden wegen en onder de bomen. Tussen de koeien en de paarden. Bekijk een paar wandelroutes op de Strava-pagina van Maison avec piscine.

De buurvrouw komt even door de haag kijken

Op maximum een uur rijden vind je ook grote natuurgebieden. Daar kan je je groene hart al helemaal ophalen. Het park van La Brenne (80.000 hectaren) staat bekend als het Franse Finland: een land van duizend meren. En de bossen van Châteauroux en Tronçais horen bij de grootste eikenbossen van Europa. Neem zeker je gsm mee. Want je zou er wel eens verloren kunnen lopen …

Het park van La Brenne in de winter


Zacht glooiende hellingen voor je fietsplezier
De Ardennen, maar dan zonder de nijdige hellingen en de drukke wegen. Zo omschrijven sportieve fietsers de Berry. Met de fiets of mountainbike trek je  vanaf het huis alle windrichtingen uit. Je hoeft zelfs op voorhand geen parcours uit te stippelen. Passeer je eens een drukke weg? Steek die dan gewoon over.  Wil je toch wat inspiratie? Kijk eens rond op de Strava-pagina.

Even stoppen om een foto te nemen, terwijl je ‘s morgens op de fiets heerlijke croissants gaat halen

We hebben ook zelf een paar oude fietsen op stal staan. Twee mountain bikes, twee oude kinderfietsen en twee koersfietsen met SPD-klikpedalen. Leuk voor kleine uitstapjes met het gezin.


Paardrijden voor het hele gezin
In La Berthenoux biedt de manège ‘Calypso’ het hele jaar door rijlessen aan. Onder begeleiding maak je tochtjes door bossen en over heuvels. In de zomer kunnen kinderen er ook op kamp. Eventueel zelfs in combinatie met lessen Engels. My kingdom for a orse.

Herfstritje op de paarden van manège Calypso in La Berthenoux

 

Plan je verblijf